Voorgerechten

 

Een knapperig bakje van oude Goudse kaas gevuld met een salade van cogollos sla, rucola, jonge geitenkaas, Granny Smith appel en pecannoten aangemaakt met een romige cream sherry-appelstroop dressing met gele bietjes, geroosterde moerbeien en gepofte quinoa        € 18,50

 

Bombe van licht gerookte zalm, limoen crème fraîche, zoetzure paarse wortel,

 komkommer parels, zachte mayonaise van wasabi en ras el hanouten olie van zongedroogde tomaat en groene kruiden          € 19,75

 

Buideltjes van Coburger ham gevuld met een mousse van Gaasterlander scharrelvarken, met een coulis van gepofte paprika en pomodoro, krokante Serranoham en krokante Grana Padanokaas           € 16,75

 

Huisgemaakte wildpaté met paddenstoelen en cranberries, in pancetta gegaard, op een marmelde van rode ui, sinaasappel en dadels en een coulis van Armagnac pruimen           € 17,75

 

Achterham van wildzwijn, mousse van zuurkool, geroosterde ham meloenbolletjes gemarineerd in port en tijmhoning en compôte van vossenbessen           € 18,75

 

Carpaccio van hert, met rucola sla, gedroogde vijgen, burrata en gerookte amandelmayonaise en stroop van bieten en aceto balsamico en siepeljam     € 21,75

 

Fritôts van fazant en eend in een jasje van panko en hazelnoot, op een crème van gepofte knolselderij en peterseliewortel en een jus van zwarte knoflook en rozemarijn

€ 22,00

 

Krachtige heldere wildbouillon, met beukenzwammetjes,  geroosterde

amandelen en verse bieslook           € 12,00

 

Verrassende licht gebonden soep van boerenkool met croûtons van brioche  en quenelles van gevogelte           € 13,00

 

Hoofdgerechten

 

Vegetarische broodpudding met Redefine Meat gehakt, paddenstoelen, verloren groenten, edamameboontjes, Pecorino- en Parmezaanse kaas met een saus van truffel, ui, Madeira en gedroogde boleten op romige witte kool € 26,50

 

Licht gegrilde botervis op een compôte van pomodoro en basilicum, geglaceerde

sugar snaps, Argentijnse kreeftgarnalen en een jus van langoustines      € 29,75

 

“Taartje” van Simmentahler runderwang, verse gesmoorde zilveruitjes opgebonden met  Italiaans spek, op gekaramelliseerde rode kool, een eigen stoofjus met laurier en knoflook en warme gepocheerde Armagnac pruimen        € 32,50

 

In bokbier gestoofde tamme konijnenbout met een strudel van paddenstoelen op een hutspot van gele wortel en een eigen jus           € 31,00

 

Gebraden hertenfilet en een gebakken paté van hert, met spekdadeltjes,

op romige paddenstoelen en een jus van truffel en cantharellen       € 39,00

 

Wildzwijn filet op zachte zuurkool met gekonfijte fazant en een jus van

pancetta, boter en grove mosterd             € 36,00

 

Bent u allergisch voor bepaalde voedingsstoffen? Laat het ons weten, wij informeren

u graag betreffende allergenen.

 

Nagerechten

 

Bombe van citrusfruit, in een gelei van limoncello, groene kardemom en earl grey thee, met bloedsinaasappel ijs en Citrus saus   € 16,50

 

Ouderwetse griesmeelpudding met roodfruit saus, bourbon vanille ijs in gesuikerde nootjes   € 14,75

 

Kletskopbakje met winterse specerijen bereid gevuld met een mousse van pure chocolade, crème de cassis en tamme kastanje, met een saus van ube en roomijs van amandelmelk        € 15,75

 

Gemarmerde bonbon van witte en melkchocolade gevuld met nogaparfait en een saus van pistache    € 16,50

 

Strange white lady, grote tuille gevuld met straciatella ijs, romige witte chocoladesaus, chocolade slagroom afgetopt met geroosterde amandelen    € 14,75

 

Vier op een rij, vier verschillende soorten patisserie   € 19,75

 

Pecorino schapenkaas met vijgenbrood en chutney van vijgen en dadels   € 18.00

 

Den Haller menu

 

Een knapperig bakje van oude Goudse kaas gevuld met een salade van cogollos sla, rucola, jonge geitenkaas, Granny Smith appel en pecannoten aangemaakt met een romige cream sherry-appelstroop dressing met gele bietjes, geroosterde moerbeien en gepofte quinoa

Of

Huisgemaakte wildpaté met paddenstoelen en cranberries, in pancetta gegaard, op een marmelde van rode ui, sinaasappel en dadels en een coulis van Armagnac pruimen

***

Vegetarische broodpudding met Redefine Meat gehakt, paddenstoelen, verloren groenten, edamameboontjes, Pecorino- en Parmezaanse kaas met een saus van truffel, ui, Madeira en gedroogde boleten op romige witte kool

Of

“Taartje” van Simmentahler runderwang, verse gesmoorde zilveruitjes opgebonden met  Italiaans spek, op gekaramelliseerde rode kool, een eigen stoofjus met laurier en knoflook en warme gepocheerde Armagnac pruimen

***

Strange white lady, grote tuille gevuld met straciatella ijs, romige witte chocoladesaus, chocolade slagroom afgetopt met geroosterde amandelen

Of

Koffie met een kleine mousse van pure chocolade, tamme kastanje en crème de cassis

€ 42,50

Het is niet mogelijk om gerechten uit de à la carte kaart te kiezen in het den Haller menu, ook niet tegen een meerprijs

 

Watermolen menu

 

Buideltjes van Coburger ham gevuld met een mousse van Gaasterlander scharrelvarken, met een coulis van gepofte paprika en pomodoro, krokante Serranoham en krokante Grana Padanokaas 

***

In bokbier gestoofde tamme konijnenbout met een strudel van paddenstoelen op een hutspot van gele wortel en een eigen jus

***

Strange white lady, grote tuille gevuld met straciatella ijs, romige witte chocoladesaus, chocolade slagroom afgetopt met geroosterde amandelen

€ 35,00

Het is niet mogelijk om gerechten uit de à la carte kaart te kiezen in het Watermolen menu, ook niet tegen een meerprijs

 

Prestige menu

 

Achterham van wildzwijn, mousse van zuurkool, geroosterde ham meloenbolletjes gemarineerd in port en tijmhoning en compôte van vossenbessen

***

Licht gegrilde botervis op een compôte van pomodoro en basilicum, geglaceerde

sugar snaps, Argentijnse kreeftgarnalen en een jus van langoustines

***

Gebraden hertenfilet en een gebakken paté van hert, met spekdadeltjes,

op romige paddenstoelen en een jus van truffel en cantharellen

***

Bombe van citrusfruit, in een gelei van limoncello, groene kardemom en

earl grey thee, met bloedsinaasappel ijs en Citrus saus

 

€ 59,75

Het prestige menu is uitsluitend te bestellen per tafel

 

Het is niet mogelijk om gerechten uit de à la carte kaart te kiezen in het Prestige menu, ook niet tegen een meerprijs

 

Bent u allergisch voor bepaalde voedingsstoffen? Laat het ons weten, wij informeren

u graag betreffende allergenen.