Voorgerechten
Geitenkaas kroketjes in rozemarijn panko, op een salade van notensla, botersla,
gele biet, asperges, gewelde vijgen, met noten mayonaise,
knapperige moerbeien en spongecake van rode biet
€ 18,75
Ceviche van botervis, in yuzu en bergamot gemarineerd, met een crème van
velderwtjes, aspergekoppen en wakamé, afgemaakt met zongedroogde tomaten olie
€ 19,00
Cocktail van licht gegrilde gemarineerde jumbogarnalen met romaine sla,
guacamole, mediterrane mayonaise, red meat radijs en gerookte amandelen
€ 18,75
Buideltjes van Coburgerham gevuld met een mousse van Gaasterlander achterham,
met gemarineerde meloen, rucola sla en stroop van balsamico
€ 16,75
Handgesneden tartaar van Black Angus rund uit Markelo, met asperges,
cornichons, gemarineerde bundelzwammetjes en truffelmayonaise,
afgemaakt met knapperige oude kaas en krokante geroosterde ham
€ 18,50
Lamsachterham, licht gerookt, met een salade van Granny Smith appel, jonge geitenkaas, rucola, pecannoten en een romige dressing van
cream sherry, honing en noten
€ 19,25
Huisgemaakte paté van reebok met paddenstoelen, in mager rookspek gegaard,
op een marmelade van rode ui, honing, Port en sinaasappel en een
coulis van gepocheerde Armagnac pruimen
€ 17,75
Heldere wildbouillon met shiitake paddenstoelen, geroosterde amandel en bieslook
€ 12,75
Licht gebonden romige aspergesoep met bieslook, quenelles van maïskip,
kastanje champignons en croûtons van briochebrood
€ 12,75
Hoofdgerechten
Quiche met Redefine Meat gehakt, beukenzwammetjes, verse zilveruitjes,
asperges, edamameboontjes, quinoa en kaas van Twickel koeien,
met een coulis van gepofte rode paprika en pomodoro
€ 25,75
Snoekbaarsfilet met kleine in knoflook-peterselie boter gebakken gamba’s, op aspergelinten, een flan van spinazie en een basilicum beurre blanc
€ 29,75
Huisgemaakte “rollade” van kalkoen, shiitake paddenstoelen en gesmoorde spinazie,op een ragoût van champignons en een saus van
rozemarijn en zwarte knoflook
€ 24,50
Op de huid gebakken filet van tamme eend, met een fritôt van
gekonfijte eendenbout in hazelnootpanko, op parelgort risotto en
een jus van rozemarijn, zwarte knoflook en gele biet
€ 32,50
Kleine schnitzeltjes van Zweeds varkensfilet in combinatie met gestoofde
knapperige gebakken wangetjes van Gaasterlander scharrelvarken, op een
puree van bloemkool en een boter-spekjes jus
€ 27,50
Malse biefstuk van Black Angus rund uit de Hof van Twente, op een ragoût
van champignons en een jus met Madeira en gedroogde boleten
€ 35,50
Gebraden lamsrugfilet en een “taartje” van lamsschouder en lamsschenkel,
op gebakken asperges en een eigen jus met shiitake paddenstoelen
€ 36,50
Hele asperges los bij te bestellen
€ 11,50
Nagerechten
Mousse van witte callebaut chocolade, passiefruit en mango, met compôte,
een marshmallow en sorbetijs van passiefruit en mango
€ 15,50
Pavlova, een krokante schuimbakje gevuld met crème Suisse, vers roodfruit, coulis
van bosvruchten en bourbon vanille ijs met amandel-suikernootjes
€ 14,50
Aardbeien kwarktaartje met aardbeien compôte, sorbetijs en
een siroop van munt en lievevrouwebedstro
€ 14,00
Parfait van Callebaut karamelchocolade en zeezout met in Pedro Xeménez gekonfijte asperge stukjes in een knapperig kletskopbakje en een coulis van rood fruit
€ 17,00
bijpassend: een glas Pedro Ximénez € 6,75
Fris luchtig taartje van citroen en limoen, met gemarineerde aardbeien en een
koude sabayon van limocello en kardemom, met citroen sorbet ijs
€ 15,50
Vier op een rij, vier verschillende soorten patisserie
€ 19,75
Traditioneel bereide romige kaas van Twickel koeien, met Spaans vijgenbrood
en chutney van vijgen en dadels € 18.00
Wijnsuggestie: Madeira Blandy’s annos 5 years Reserva Malvasia € 7,50
Koffie met huisgemaakte lekkernijen € 8,75
Koffie met huisgemaakte lekkernijen en een digestive: Strega, Kahlua, Mandarine,
Grand Marnier, DOM Benedictine, Amaretto, Drambuie, Sambuca,
Cointreau, Licor 43, Limoncello, Limoncello basilico, Grappa, vijgen likeur,
tamme kastanje likeur Alcoholvrije likeuren: limoncello en amaretto € 16,75
Irish of French coffee € 13,00 met huisgemaakte lekkernijen € 18,75
van Wees likeuren: Kwartier na vijven, Hemdje licht op, Hemel op aarde, Walnoot, Honing en Crème de kaneel € 9,00 Cognac € 9,00 - Cognac XO € 19,50
Italicus Rosalio di Bergamotto € 8,75 - Armagnac € 9,00 - Calvados € 9,00
Den Haller menu
Cocktail van licht gegrilde gemarineerde jumbogarnalen met romaine sla,
guacamole, mediterrane mayonaise, blue skin radijs en gerookte amandelen
Of
Geitenkaas kroketjes in rozemarijn panko, op een salade van notensla,
botersla, gele biet, asperges, gewelde vijgen, met noten mayonaise,
knapperige moerbeien en spongecake van rode biet
***
Quiche met Redefine Meat gehakt, beukenzwammetjes, verse zilveruitjes,
asperges, edamameboontjes, quinoa en kaas van Twickel koeien,
met een coulis van gepofte rode paprika en pomodoro
Of
Kleine schnitzeltjes van Zweeds varkensfilet in combinatie met gestoofde
knapperige gebakken wangetjes van Gaasterlander scharrelvarken,
op een puree van bloemkool en een boter-spekjes jus
***
Fris luchtig taartje van citroen en limoen, met gemarineerde aardbeien en een koude sabayon van limocello en kardemom, met citroen sorbet ijs
Of
Café of thé complèt met huisgemaakte lekkernijen
€ 42,50
Het is niet mogelijk om gerechten uit de à la carte kaart te
kiezen in het den Haller menu, ook niet tegen een meerprijs
Prestige menu
Ceviche van botervis, in yuzu en bergamot gemarineerd, met een crème van velderwtjes, aspergekoppen en wakamé, afgemaakt met zongedroogde tomaten olie
***
Schuimige crème soep van asperges, met een taartje van wilde spinazie, gemarineerde gebakken kreeftengarnalen, bieslook en gerookte amandelen
***
Licht gebonden romige aspergesoep met bieslook, quenelles van maïskip,
kastanje champignons en croûtons van briochebrood
***
Op de huid gebakken filet van tamme eend, met een fritôt van
gekonfijte eendenbout in hazelnootpanko, op parelgort risotto en
een jus van rozemarijn, zwarte knoflook en gele biet
***
Parfait van Callebaut karamelchocolade en zeezout met in Pedro Xeménez gekonfijte aspergestukjes in een knapperig kletskopbakje
en een coulis van rood fruit
€ 55,50 per couvert
Het prestige menu is uitsluitend te bestellen per tafel
Het is niet mogelijk om gerechten uit de à la carte kaart te
kiezen in het Prestige menu, ook niet tegen een meerprijs
Watermolen menu
Buideltjes van Coburgerham gevuld met een mousse van Gaasterlander achterham,
met gemarineerde meloen, rucola sla en stroop van balsamico
***
Huisgemaakte “rollade” van kalkoen, shiitake paddenstoelen en gesmoorde spinazie,op een ragoût van champignons en een saus van
rozemarijn en zwarte knoflook
***
Aardbeien kwarktaartje met aardbeien compôte, sorbetijs en
een siroop van munt en lievevrouwebedstro
€ 35,00
Het is niet mogelijk om gerechten uit de à la carte kaart te
kiezen in het Voorjaars menu, ook niet tegen een meerprijs