Voorgerechten

Salade met chioggia biet, asperges, vijgen, pecannoten aangemaakt met Marsala-hazelnootmayo, krokante moerbeien, bitterballetjes van geitenkaas en burrata gemarineerd in gerookt bietensap

€ 19,75

In djeroek poeroet (limoenblad) en lavendelolie gekonfijte zalm, op een crème

 van velderwtjes, een saus van ras el hanout, wakamé en limoen, met citroengel, oven gedroogde zwarte olijf en een zoetzure asperge salade

€ 22,00

Terrine van Ardenner forel, asperges en wilde spinazie, op een pastinaaksalade en een zachte mierikswortel-wasabi mayonaise

€ 18,00

Tartaar van Maarkels Black Angus rund, met asperges, cornichons, getruffeerde

mini champignons, truffelmayonaise en geroosterde Serranoham

€ 21,50

Gebakken lamshaasjes op een ragout van venkel en een jus van lam, dragon en gefermenteerde knoflook, geroosterde pancetta en knapperige Grana Padanokaas

€ 25,00

Heldere wildbouillon met shiitake paddenstoelen, bieslook en amandel

€ 12,75

Goedgevulde romige aspergesoep, met briochebrood croutons, achterham brunoise van het Gaasterlander kruidenvarken

€ 13,75

 

Bent u allergisch voor bepaalde voedingsstoffen? Laat het

ons weten, wij informeren u graag betreffende allergenen.

 

Hoofdgerechten

Quiche, een hartige taart met asperges, koolrabi, beukenzwammetjes, gerookte

knoflook, Redefine Meat (plantaardig) gehakt, Oostpolder brandnetelkaas, en kaas van Twickel koeien, een romig sausje van Madeira, ui en gedroogde boleten

€ 28,50

Zacht gebakken snoekbaarsfilet en lauwwarme kreeftengarnalen, op aspergelinten en een jus van schaaldieren geparfumeerd met sereh

€ 33,50

Botermalse, 24 uur sous vide gegaarde procureur van Gaasterlander kruidenvarken

op een puree van bloemkool en een jus met spekjes, boter en mosterd

€ 27,50

Tamme Hollandse eendenborst en een bitterballetje van gekonfijte Barbarie

 eendenbout, op romige asperge fregola en een jus van rozemarijn en gele bietjes

€ 34,50

Biefstuk van Black Angus rund uit Markelo, op romige paddenstoelen en een jus van truffel en Madeira

€ 38,50

Malse filet van boerderij hert en een paté van hert in pancetta gegaard, op

gebakken asperges, afgeblust met Marsala, en een eigen jus met cantharellen

€ 39,75

 

Nagerechten

Een verrassende parfait van karamel chocolade, zeezout, en in Pedro Ximénez

gekonfijte asperges, in specerijen gekarameliseerde ananas en een koude sabayon van ananas-stroop gemaakt

€ 19,00

heerlijk met een glas Pedro Ximénez 

Taartje van boeren kwark, aardbeien en red velvet cake, met compôte van aardbeien en rabarber en een siroop van munt en lievevrouwebedstro en aardbeien sorbetijs

€ 14,50

Amandel-sinaasappel taartje met een saus van gepocheerde abrikozen en groene kardemom, met romig bourbon vanille ijs en gesuikerde nootjes

€ 15,00

Smeuïge brandnetel boerderijkaas uit de Noordoostpolder en kaas van Twickel koeien, met gewelde vijgen, uienjam, gerookte amandel en vijgenbrood

€ 18,00

Vier op een rij, een parade van overheerlijke patisserie

€ 22,50

"Zoete Zonde" – een kleine, verleidelijke mousse van witte chocolade met frambozen compôte dat net genoeg is om te genieten zonder schuldgevoel!

€ 7,75

 

Prestige menu

In djeroek poeroet (limoenblad) en lavendelolie gekonfijte zalm, op een crème van velderwtjes, een saus van ras en hanout, wakamé en limoen, met citroen-gel, oven gedroogde zwarte olijf en een zoetzure asperge salade

***

Gebakken lamshaasjes op een ragout van venkel en een jus van lam, dragon en gefermenteerde knoflook, geroosterde pancetta en knapperige Grana Padanokaas

***

Malse filet van boerderij hert en een paté van hert in pancetta gegaard, op gebakken asperges, afgeblust met Marsala, en een eigen jus met cantharellen

***

Verrassende parfait van karamel chocolade, zeezout, en in Pedro Ximénez gekonfijte asperges, in specerijen gekarameliseerde ananas en een koude sabayon van ananasstroop gemaakt

€  69,50

Het Prestige menu is uitsluitend te bestellen per tafel

 

Watermolen menu  

Huisgemaakte wildpaté in mager rookspek gegaard, met paddenstoelen en een coulis van Franse Armagnac pruimen

***

Botermalse, 24 uur sous vide gegaarde procureur van Gaasterlander kruidenvarken op een puree van bloemkool en een jus met spekjes, boter en mosterd

***

Taartje van boeren kwark, aardbeien en red velvet cake, met compôte van aardbeien en rabarber, een siroop van munt en lievevrouwebedstro met aardbeien sorbetijs

€ 37,50

 

Den Haller Menu

Salade met chioggia biet, asperges, vijgen, pecannoten aangemaakt met

marsala-hazelnootmayo, krokante moerbeien, bitterballetjes van geitenkaas

en burrata gemarineerd in gerookt bietensap

Of

Terrine van Ardenner forel, asperges en wilde spinazie, op een pastinaaksalade

en een zachte mierikswortel-wasabi mayonaise

***

Quiche, een hartige taart van asperges, koolrabi, beukenzwammetjes,

gerookte knoflook, Redefine Meat gehakt, Oostpolder brandnetelkaas, en kaas

van Twickel koeien, met een romig sausje van Madeira, ui en gedroogde boleten

Of

Tamme Hollandse boerderij eendenborst en een bitterballetje van

gekonfijte Barbarie eendenbout, op romige asperge fregola

en een jus van rozemarijn en gele bietjes

***

Amandel-sinaasappel taartje met een saus van gepocheerde abrikozen en

groene kardemom, met romig bourbon vanille ijs en gesuikerde nootjes

Of

"Zoete Zonde" – een kleine mousse van witte chocolade met frambozen

compôte dat net genoeg is om te genieten zonder schuldgevoel!

€ 45,00