
Voorgerechten
Salade met chioggia biet, asperges, vijgen, pecannoten aangemaakt met Marsala-hazelnootmayo, krokante moerbeien, bitterballetjes van geitenkaas en burrata gemarineerd in gerookt bietensap
€ 19,75
In djeroek poeroet (limoenblad) en lavendelolie gekonfijte zalm, op een crème
van velderwtjes, een saus van ras el hanout, wakamé en limoen, met citroengel, oven gedroogde zwarte olijf en een zoetzure asperge salade
€ 22,00
Terrine van Ardenner forel, asperges en wilde spinazie, op een pastinaaksalade en een zachte mierikswortel-wasabi mayonaise
€ 18,00
Tartaar van Maarkels Black Angus rund, met asperges, cornichons, getruffeerde
mini champignons, truffelmayonaise en geroosterde Serranoham
€ 21,50
Gebakken lamshaasjes op een ragout van venkel en een jus van lam, dragon en gefermenteerde knoflook, geroosterde pancetta en knapperige Grana Padanokaas
€ 25,00
Heldere wildbouillon met shiitake paddenstoelen, bieslook en amandel
€ 12,75
Goedgevulde romige aspergesoep, met briochebrood croutons, achterham brunoise van het Gaasterlander kruidenvarken
€ 13,75
Bent u allergisch voor bepaalde voedingsstoffen? Laat het
ons weten, wij informeren u graag betreffende allergenen.
Hoofdgerechten
Quiche, een hartige taart met asperges, koolrabi, beukenzwammetjes, gerookte
knoflook, Redefine Meat (plantaardig) gehakt, Oostpolder brandnetelkaas, en kaas van Twickel koeien, een romig sausje van Madeira, ui en gedroogde boleten
€ 28,50
Zacht gebakken snoekbaarsfilet en lauwwarme kreeftengarnalen, op aspergelinten en een jus van schaaldieren geparfumeerd met sereh
€ 33,50
Botermalse, 24 uur sous vide gegaarde procureur van Gaasterlander kruidenvarken
op een puree van bloemkool en een jus met spekjes, boter en mosterd
€ 27,50
Tamme Hollandse eendenborst en een bitterballetje van gekonfijte Barbarie
eendenbout, op romige asperge fregola en een jus van rozemarijn en gele bietjes
€ 34,50
Biefstuk van Black Angus rund uit Markelo, op romige paddenstoelen en een jus van truffel en Madeira
€ 38,50
Malse filet van boerderij hert en een paté van hert in pancetta gegaard, op
gebakken asperges, afgeblust met Marsala, en een eigen jus met cantharellen
€ 39,75
Nagerechten
Een verrassende parfait van karamel chocolade, zeezout, en in Pedro Ximénez
gekonfijte asperges, in specerijen gekarameliseerde ananas en een koude sabayon van ananas-stroop gemaakt
€ 19,00
heerlijk met een glas Pedro Ximénez
Taartje van boeren kwark, aardbeien en red velvet cake, met compôte van aardbeien en rabarber en een siroop van munt en lievevrouwebedstro en aardbeien sorbetijs
€ 14,50
Amandel-sinaasappel taartje met een saus van gepocheerde abrikozen en groene kardemom, met romig bourbon vanille ijs en gesuikerde nootjes
€ 15,00
Smeuïge brandnetel boerderijkaas uit de Noordoostpolder en kaas van Twickel koeien, met gewelde vijgen, uienjam, gerookte amandel en vijgenbrood
€ 18,00
Vier op een rij, een parade van overheerlijke patisserie
€ 22,50
"Zoete Zonde" – een kleine, verleidelijke mousse van witte chocolade met frambozen compôte dat net genoeg is om te genieten zonder schuldgevoel!
€ 7,75
Prestige menu
In djeroek poeroet (limoenblad) en lavendelolie gekonfijte zalm, op een crème van velderwtjes, een saus van ras en hanout, wakamé en limoen, met citroen-gel, oven gedroogde zwarte olijf en een zoetzure asperge salade
***
Gebakken lamshaasjes op een ragout van venkel en een jus van lam, dragon en gefermenteerde knoflook, geroosterde pancetta en knapperige Grana Padanokaas
***
Malse filet van boerderij hert en een paté van hert in pancetta gegaard, op gebakken asperges, afgeblust met Marsala, en een eigen jus met cantharellen
***
Verrassende parfait van karamel chocolade, zeezout, en in Pedro Ximénez gekonfijte asperges, in specerijen gekarameliseerde ananas en een koude sabayon van ananasstroop gemaakt
€ 69,50
Het Prestige menu is uitsluitend te bestellen per tafel
Watermolen menu
Huisgemaakte wildpaté in mager rookspek gegaard, met paddenstoelen en een coulis van Franse Armagnac pruimen
***
Botermalse, 24 uur sous vide gegaarde procureur van Gaasterlander kruidenvarken op een puree van bloemkool en een jus met spekjes, boter en mosterd
***
Taartje van boeren kwark, aardbeien en red velvet cake, met compôte van aardbeien en rabarber, een siroop van munt en lievevrouwebedstro met aardbeien sorbetijs
€ 37,50
Den Haller Menu
Salade met chioggia biet, asperges, vijgen, pecannoten aangemaakt met
marsala-hazelnootmayo, krokante moerbeien, bitterballetjes van geitenkaas
en burrata gemarineerd in gerookt bietensap
Of
Terrine van Ardenner forel, asperges en wilde spinazie, op een pastinaaksalade
en een zachte mierikswortel-wasabi mayonaise
***
Quiche, een hartige taart van asperges, koolrabi, beukenzwammetjes,
gerookte knoflook, Redefine Meat gehakt, Oostpolder brandnetelkaas, en kaas
van Twickel koeien, met een romig sausje van Madeira, ui en gedroogde boleten
Of
Tamme Hollandse boerderij eendenborst en een bitterballetje van
gekonfijte Barbarie eendenbout, op romige asperge fregola
en een jus van rozemarijn en gele bietjes
***
Amandel-sinaasappel taartje met een saus van gepocheerde abrikozen en
groene kardemom, met romig bourbon vanille ijs en gesuikerde nootjes
Of
"Zoete Zonde" – een kleine mousse van witte chocolade met frambozen
compôte dat net genoeg is om te genieten zonder schuldgevoel!
€ 45,00
