Voorgerechten

 

Reuze champignons hoed gevuld met een salade van gele biet, jonge geitenkaas,

rucola en Granny Smith appel aangemaakt met een romige cream sherry-noten-

appelstroop mayonaise, geitenkaasbitterballetjes en sponge-cake van rode biet

€ 18,75

 

Bombe van licht gerookte zalm, gemarineerde jumbo garnalen, limoen crème fraîche,

met zoetzure komkommer parels, zeewier mayonaise, citroengel en

 een pani puri gevuld met avocado crème

€ 19,75

 

Tartaar van Black Angus rosbief uit Markelo met een salade van pomodoro, zongedroogde tomaat, zwarte olijf en burrata gemarineerd in

basilicum en oregano vinaigrette

€ 20,00

 

Achterham van wildzwijn met een mousse van zuurkool, rookspek en mosterd

en een frisse dressing van vossenbessen

€ 19,50

 

Wildpaté uit eigen keuken met paddenstoelen, gedroogde cranberries, in pancetta gegaard, met coulis van Armagnac pruimen en een krokantje van Serranoham

€ 17,50

 

Salade tiède met getruffeerde knolselderij, gebakken biefstukpuntjes van hert,

siepeljam, beukenzwammetjes en een wild-jus

€ 23,50

 

Heldere wildbouillon met beukenzwammetjes, pijnboompitjes en bieslook

€ 12,75

 

Licht gebonden soep van paddenstoelen, truffel, peterseliewortel en knolselderij,

 met geroosterde amandelen en een knapperig varkenswangetje

€ 18,00

 

Hoofdgerechten

 

Vegetarische “Wellington” met vergeten groenten, paddenstoelen, pompoen,

Redefine Meat gehakt en kaas van Twickel kooien, met een saus

 van ui, madeira en gedroogde boleten

€ 28,00

 

Mootje Noorse zalm, met dille en mosterd gemarineerd en in de oven gegaard, met gamba’s gebakken in knoflook-peterselie boter op romige inktvis inkt fregola

(pasta soort uit Sardinië) en een jus van garnalen en langoustines

€ 33,00

 

Kleine malse schnitzeltjes van Zweedse varkensrugfilet in groene kruiden panko en een krokant gebakken  wangetje van Gaasterlander kruidenvarken met een

jus van rookspek op wijnzuurkool met krokante pancetta geserveerd

€ 30,00

 

“Taartje” van Simmentaler rundersukade in Twents bockbier gestoofd, op

gekonfijte rode kool en een eigen stoofjus met een vleugje kruidkoek en

pareltjes van appel uit eigen boomgaard

€ 32,75

 

Malse hertenbout biefstuk, mooi rosé gebraden, met spekdadeltjes en een

puree van jonge spruitjes en jus van cantharellen

€ 39,50

 

Hazenrugfilet, stevig gebraden, langzaam gegaard, op romige witte kool en een

 eigen jus met morieljes en compôte van cranberries

€ 41,00

 

 

Nagerechten

 

“Tiramisu d’Autunno” – tiramisu van de herfst, korte vingers, mascarpone, specerijensiroop, mokka en sambuca, gepocheerde appelpartjes en appelstroop

van appels uit eigen boomgaard en een bolletje mokka ijs

€ 16,50

 

Taartje van tamme kastanje, crème de cassis, red velvet cake, gelei van wilde bosbessen, vijgen gemarineerd in Port en kaneel met

bourbon vanille roomijs in gesuikerde nootjes

€ 17,00

 

Omelet Vésuvienne met huisgemaakte nogaparfait met een laagje gebrande meringue, rood fruit coulis, aan tafel geflambeerd met chartreuse

€ 18,00

 

Dubai meets Diepenheim, gemarmerde bol van melkchocolade en witte chocolade, gevuld met pistache, halva, honing kadaifi en tonkabonen, met

pistache saus, romig chocolade ijs en een gouden touch

€ 19,75

 

Zoete zonde van de chef, mousse van pure Callebaut chocolade met flinters amarenekers, compôte van kweeperen en een huisgemaakt hazelnootschuimpje

€ 8,50

 

Vier op een rij, een parade van overheerlijke patisserie

€ 22,50

 

Smeuïge brandnetel boerderijkaas uit de Noordoostpolder en kaas van Twickel koeien,

 met gewelde vijgen, uienjam, gerookte amandel en vijgenbrood

€ 18,50

 

Koffie met huisgemaakte lekkernijen € 8,75

 

Koffie met huisgemaakte lekkernijen en een digestive:

  Strega, Kahlua, Mandarine, Grand Marnier, DOM Benedictine, Amaretto,

Drambuie, Sambuca, Cointreau, Licor 43, Limoncello, Grappa

 alcoholvrije likeuren: limoncello en amaretto € 16,75

 

Irish of French coffee € 13,50    met huisgemaakte lekkernijen  € 18,75

van Wees likeuren: Kwartier na vijven, Hemdje licht op, Hemel op aarde, Walnoot, Honing en Crème de kaneel € 9,00  Cognac € 9,00 - Cognac XO € 21,50

Italicus Rosalio di Bergamotto € 9,00 - Armagnac € 9,00 - Calvados € 9,00

 

Den Haller menu

 

Licht gebonden soep van paddenstoelen, truffel, peterseliewortel en knolselderij,

met geroosterde amandelen en bieslook

Of

Wildpaté uit eigen keuken met paddenstoelen, gedroogde cranberries, in pancetta gegaard, met coulis van Armagnac pruimen en crumble van krokante Serranoham

*****

Kleine malse schnitzeltjes van varkensrugfilet in groene kruiden panko en een

krokant gebakken wangetje van Gaasterlander kruidenvarken met een

jus van rookspek op wijnzuurkool met pancetta geserveerd

*****

Zoete zonde van de chef, mousse van pure Callebaut chocolade met flinters amarenekers, compôte van kweeperen en een huisgemaakt hazelnootschuimpje

 

€ 38,50