Voorgerechten
Bombe van geitenkaas in een gelei van frambozen en rode bietjes, op groene
mizuna sla, geroosterde pecannoten, carpaccio van gele biet, gewelde
mini vijgen, spongecake van rode biet en gedroogde witte moerbeien
€ 18,75
Ceviche van botervis, in yuzu en bergamot gemarineerd, met een crème
van velderwtjes, olie van zongedroogde tomaten, cogollos sla en
zachte limoen-wasabi mayonaise
€ 19,00
Salade Caesar met licht gegrilde jumbo garnalen, Caesar dressing, gerookte amandelen, Romaine sla, avocado, croutons van briochebrood en gruis van krokante Grana Padano kaas
€ 18,50
Dun gesneden gemarineerde rosbief van Twents weiderund met burrata, notensla, pomodoro compôte, amuse tomaatjes, mousse van gegrilde paprika en zwarte knoflook, krokante Serranoham, gedroogde olijf en gepofte quinoa
€ 20,00 vegetarisch (zonder de rosbief en Serranoham ) € 17,50
Buideltjes van Coburgerham gevuld met mousse van Gaasterlander achterham, met rucola balsamico stroop en meloenbolletjes gemarineerd in tijmhoning en Pineau des Charentes
€ 16,75
Taartje van licht gerookte lamsachterham, jonge geitenkaas, Granny Smith appel en rucola, met een mayonaise van cream Sherry, honing en noten op gele biet,
spongecake van biet, gedroogde moerbeien en gepofte quinoa
€ 18,50
Huisgemaakte paté van reebok met paddenstoelen, in mager rookspek gegaard,
op een marmelade van rode ui, honing, Port en sinaasappel en een
coulis van gepocheerde Armagnac pruimen
€ 17,75
Heldere wildbouillon met shiitake paddenstoelen, geroosterde amandel en bieslook
€ 12,75
Licht gebonden soep van Zwolsche mosterd, prei, zwarte knoflook en doperwtjes met crumble van krokante Serranoham, bieslook, quenelles van maïskip,
€ 12,75
Hoofdgerechten
Quiche met Redefine Meat gehakt(vegetarisch), ratatouille groentes, oesterzwam, kikkererwten, quinoa, basilicum, zwarte olijf en Pecorinokaas met een mediterrane saus
€ 25,00
Mini courgettes gevuld met wilde spinazie, bundelzwammetjes, gefermenteerde
knoflook en jonge geitenkaas, op parelgort risotto met groene kruiden
en een jus van verse zilveruitjes
€ 26,50
Kabeljauw, gebakken en langzaam gegaard, met geflambeerde kreeftengarnalen,
een flan van spinazie, puree van jonge velderwtjes en een jus van langoustines
€ 29,75
Huisgemaakte “rollade” van boeren maisscharrelkip, shiitake paddenstoelen en gesmoorde spinazie, op een ragoût van champignons en een saus van rozemarijn en zwarte knoflook
€ 24,75
Kleine schnitzeltjes van Zweeds varkensfilet in combinatie met
gestoofde knapperige gebakken wangetjes van Gaasterlander scharrelvarken,
op een puree van bloemkool en een boter-spekjes jus
€ 27,75
Rosé gebraden medaillon van Vitender kalf opgebonden met pancetta
op een ragoût van paddenstoelen en een eigen jus van Madeira, truffel,
cantharellen en gepocheerde kalfstong
€ 35,50
Malse biefstuk van Black Angus rund uit de Hof van Twente, op een ragoût van champignons en een jus met Madeira en gedroogde boleten, truffel en cantharellen
€ 36,50
Nagerechten
Key lime pie, een zanddeegtaartje uit Florida met frisse limoen crème, gebrand
eiwitschuim en een bolletje citroen sorbetijs en een sausje van limoncello
€ 11,75
Pavlova, een krokante schuimbakje gevuld met een mousse van witte chocolade en frambozen, gegarneerd met vers zomerfruit, frambozen compôte en sorbetijs
€ 15,50
Aardbeien kwarktaartje met aardbeien compôte, sorbetijs en
een siroop van munt en lievevrouwebedstro
€ 13,50
Bombe van zomerfruit in een gelei van vlierbloesem, vanille en tonkabonen met een passend bolletje sorbetijs en compôte van roodfruit
€ 14,50
Zacht taartje van amandel en sinaasappel met een sausje van gepocheerde abrikozen en groene kardemom met een specerijen kletskopje en bourbon vanille ijs in suikernootjes
€ 15,50
Klein dessertje voor bij de koffie: glaasje gevuld met een mousse van karamelchocolade
€ 6,50
Vier op een rij, vier verschillende soorten patisserie
€ 19,75
Traditioneel bereide romige kaas van Twickel koeien, met Spaans vijgenbrood
en chutney van vijgen en dadels
€ 18.00
Koffie met huisgemaakte lekkernijen € 8,75
Koffie met huisgemaakte lekkernijen en een digestive: Strega, Kahlua, Mandarine,
Grand Marnier, DOM Benedictine, Amaretto, Drambuie, Sambuca,
Cointreau, Licor 43, Limoncello, Limoncello basilico, Grappa, vijgen likeur,
tamme kastanje likeur Alcoholvrije likeuren: limoncello en amaretto € 16,75
Irish of French coffee € 13,00 met huisgemaakte lekkernijen € 18,75
van Wees likeuren: Kwartier na vijven, Hemdje licht op, Hemel op aarde, Walnoot, Honing en Crème de kaneel € 9,00 Cognac € 9,00 - Cognac XO € 19,50
Italicus Rosalio di Bergamotto € 8,75 - Armagnac € 9,00 - Calvados € 9,00
Watermolen menu
Buideltjes van Coburgerham gevuld met een mousse van Gaasterlander achterham,
met gemarineerde meloen, rucola sla en stroop van balsamico
***
Huisgemaakte “rollade” van boeren maisscharrelkip, shiitake paddenstoelen en gesmoorde spinazie, op een ragoût van champignons en een saus van rozemarijn en zwarte knoflook
***
Aardbeien kwarktaartje met aardbeien compôte, sorbetijs en
een siroop van munt en lievevrouwebedstro
€ 35,00
Den Haller menu
Bombe van geitenkaas in een gelei van frambozen en rode bietjes, op groene
mizuna sla, geroosterde pecannoten, carpaccio van gele biet, gewelde
mini vijgen, spongecake van rode biet en gedroogde witte moerbeien
Of
Salade Caesar met licht gegrilde jumbo garnalen, Caesar dressing, gerookte amandelen, Romaine sla, avocado, croutons van briochebrood en gruis van krokante Grana Padano kaas
*****
Quiche met Redefine Meat gehakt(vegetarisch), ratatouille groentes, oesterzwam, kikkererwten, quinoa, basilicum, zwarte olijf en Pecorinokaas met een mediterrane saus
Of
Kleine schnitzeltjes van Zweeds varkensfilet in combinatie met gestoofde knapperig gebakken wangetjes van Gaasterlander scharrelvarken op een puree van bloemkool en een boter-spekjes jus
*****
Zacht taartje van amandel en sinaasappel met een sausje van gepocheerde abrikozen en groene kardemom met een specerijen kletskopje en bourbon vanille ijs in suikernootjes
Of
Koffie of thee met een glaasje gevuld met een mousse van karamelchocolade
€ 42,50
Prestige menu
Taartje van licht gerookte lamsachterham, jonge geitenkaas, Granny Smith appel en rucola, met een mayonaise van cream Sherry, honing en noten op carpaccio van gele biet, spongecake van biet, gedroogde moerbeien en gepofte quinoa
***
Kabeljauw op mousseline van velderwtjes met kreeftengarnalen
en een jus van langoustines
***
Rosé gebraden medaillon van Vitender kalf opgebonden met pancetta op smaak
gebracht met gerookt amandel zout op een ragoût van paddenstoelen en een
eigen jus van Madeira, truffel, cantharellen en gepocheerde kalfstong
***
Pavlova, een krokante schuimbakje gevuld met een mousse van witte chocolade en frambozen, gegarneerd met vers zomerfruit, frambozen compôte en sorbetijs
€ 55,50 per couvert
Het prestige menu is uitsluitend te bestellen per tafel