Chefs specials

Dry aged hamburger, op een chilibun met sla, gebakken spek, augurk, gekonfijte zilveruitjes en  oude kaas, geserveerd met frieten en huisgemaakte piccalilly mayonaise

€ 19,75

Deeps broodje, focaccia belegd met Deepse rib uit eigen keuken, witte kool salade, Monegaskische uitjes en krokante oude kaas en een sausje van de chef

€ 19,50

Huisgemaakte saté van kippendij (250 gram) op oosterse wijze gemarineerd, met een salade van komkommer, taugé en verse ananas aangemaakt met teriyaki dressing, gefrituurde uitjes, zachte satésaus en kleine kroepoekjes

€ 19,75 

 Gestoofde wangetjes van Gaasterlander scharrelvarken, knapperig gebakken in de oven, op een puree van bloemkool en een jus van spekjes en boter

 en een frisse salade

€ 22,50

Extra bij te bestellen: friet met mayonaise € 4,75 of piccalilly mayonaise € 5,25

 

Soep en bouillon

Kleine soep van de dag                                                                 €    6,75 

Grote soep van de dag                                                                  €    8,75

Heldere bouillon met shiitakepaddenstoelen                            €    8,75

Heldere getomateerde vegan groentebouillon met shiitakes, bieslook

en amandel                                                                                             €    8,75

Soepen en bouillon worden geserveerd met bruin boeren landbrood en olijfolie-roomboter met zeezout

 

 Luxe en royaal belegde broodjes.

Broodje ongezond 😉  focaccia met gehakt naar eigen recept, sla, augurk en huisgemaakte piccalillymayonaise        € 16,75

Vegan boeren landbrood belegd met een salade van rucola,en cogollos sla, pesto van zongedroogde tomaat, geroosterde zaden, pitten en noten, gemarineerde gele bietjes, krokante olijf, witte balsamico stroop en gekaramelliseerd bietensap        € 16,75

Piccolo broodje met botersla, roombrie, gewelde vijgen, gemarineerde gele bietjes, geroosterde zaden, pitten en noten en romige cream sherry-noten-appelstroop dressing   € 16,00

Waldkorn ciabatta met gemengde sla, huisgemaakte paté van reebok marmelade van rode ui, sinaasappel en port        € 16,75 

Piccolo broodje met rauw gemarineerde rosbief van black angus met notensla en truffelmayonaise                         € 16,75

Waldkorn ciabatta, met warme boeren beenham, zachte smeltende rucola-geitenkaas en honing-mosterd dressing     € 15,50

Bruin boeren landbrood met lamsachterham en een salade van Granny Smith appel, jonge geitenkaas, rucola, pecannoten en een romige dressing van cream sherry,

honing en noten       € 17,75

 

Royale salades     

Dun gesneden gemarineerde rosbief van Twents weiderund met burrata, rucola, pomodoro compôte, amuse tomaatjes, mousse van gegrilde paprika en zwarte knoflook, krokante Serranoham, gedroogde olijf en gepofte quinoa  € 20,00  Vegatarisch (zonder rosbief en Serranoham)                             € 17,00

Geitenkaas kroketjes in rozemarijn panko, op een salade van notensla, cogollos sla, gele biet, gewelde vijgen, met noten mayonaise, knapperige moerbeien en siepeljam    € 18,75

 Salade met ceviche van botervis in yuzu en bergamot gemarineerd, met een crème van velderwtjes,met olie van zongedroogde tomaten en zachte wasabi-limoenmayonaise   € 19,00

Salade tiède met mesclun sla, gemarineerde kleine gamba’s gebakken in knoflook-peterselieboter, limoenmayonaise en een crumble van zwarte olijf  € 18,50

Salade met buideltjes van Coburgerham gevuld met een mousse van Gaasterlander achterham, met gemarineerde meloen, rucola sla en stroop van balsamico   € 17,75

Salade met paté van reebok en paddenstoelen, met gemengde sla, een marmelade van rode ui, sinaasappel en coulis van gepocheerde Franse Armagnac pruimen            € 17,75

Salades worden geserveerd met bruin boeren landbrood en olijfolie-roomboter met zeezout

 

2 Bourgondische runderstoofvlees croquetten, met bruin

boerenlandbrood en naar keuze: grove mosterd huisgemaakte piccalilly of

mosterdmayonaise          € 14,00

 

Den Haller omelet, royaal gevuld met spek, geitenkaas, rucola,amandel, cherry tomaatjes en bruin boeren landbrood           € 16,00 

Uitsmijter achterham en of jong belegen kaas                          € 12,75

Uitsmijter met oude boerderijkaas                                             € 14,25

Uitsmijter met jonge geitenkaas                                                  € 14,75

Uitsmijter met Coburger ham                                                      € 14,75

Uitsmijters worden geserveerd met 3 eieren en bruin boeren landbrood

 

Warme lunch (geserveerd met salade)              

Quiche met Redefine Meat gehakt, groentes, oesterzwam, quinoa, olijf en Pecorinokaas met een mediterrane saus         € 24,75

Kabeljauw, gebakken en langzaam gegaard, met geflambeerde kreeftengarnalen, een flan van spinazie, velderwtjes puree en een jus van langoustines      € 28,75

Kleine schnitzeltjes van Zweeds varkensfilet, op een puree van bloemkool en een boter-spekjes jus          €  25,75

 Extra bij te bestellen: frieten en mayonaise  € 4,75

 

IJS & Dessert

Key lime pie, een zanddeegtaartje ui Florida met frisse limoen crème, gebrand eiwit-schuim en een bolletje citroen sorbetijs en een sausje van limoncello          € 11,75

Pavlova, een krokante schuimbakje gevuld met een mousse van witte chocolade en frambozen, vers zomerfruit, frambozen compôte en sorbetijs                             € 15,50

Aardbeien kwarktaartje met aardbeien compôte, sorbetijs en een siroop van munt en lievevrouwebedstro                        € 14,00

Bombe van zomerfruit in een gelei van vlierbloesem,

vanille en tonkabonen met een passend bolletje

sorbetijs en compôte van roodfruit                                             € 14,50

Zacht taartje van amandel en sinaasappel met een sausje van gepocheerde abrikozen en groene kardemom met een specerijen kletskopje en bourbon vanille ijs in suikernootjes  € 15,50

Klein dessertje voor bij de koffie: glaasje gevuld met een mousse van karamelchocolade        €   6,50

Drie bollen ijs met passende saus/compôte en slagroom       € 10,00

  

Vegan lunch menu

Heldere getomateerde groentebouillon met shiitakes, bieslook en amandel

***

Vegan boeren landbrood belegd met een salade van rucola, en cogollos sla, pesto van zongedroogde tomaat, gemarineerde gele bietjes, geroosterde  zaden, pitten, noten, krokante olijf, knoflook, witte balsamico stroop en gekaramelliseerd bietensap

***

Plant-based chocolademousse en een kopje koffie

€ 29,50

 

PRESTIGE LUNCH    

 (tot 13.30 uur te bestellen, op woensdag tot 14.30 uur)

 

Taartje van licht gerookte lamsachterham, jonge geitenkaas, Granny Smith appel en rucola, met een mayonaise van cream Sherry, honing en noten op carpaccio van gele biet, spongecake van biet, gedroogde moerbeien en gepofte quinoa

***

Kabeljauw op mousseline van velderwtjes met kreeftengarnalen en een jus van langoustines

***

Rosé gebraden medaillon van Vitender kalf opgebonden met pancetta  op smaak gebracht met gerookt amandel zout op een ragoût van paddenstoelen en een eigen jus van Madeira, truffel, cantharellen en gepocheerde kalfstong

***

Pavlova, een krokante schuimbakje gevuld met een mousse

van witte chocolade en frambozen, gegarneerd met vers

zomerfruit, frambozen compôte en sorbetijs

€ 49,50 per couvert

 

Het prestige menu is uitsluitend te bestellen per tafel 

 

Watermolen lunch

 

Buideltjes van Coburgerham gevuld met een mousse van

Gaasterlander achterham, met gemarineerde meloen,

rucola sla en stroop van balsamico

***

Huisgemaakte “rollade” van boeren maisscharrelkip, shiitake paddenstoelen en gesmoorde spinazie, op een ragoût van champignons en een saus van rozemarijn en zwarte knoflook

 

Extra bij te bestellen: frieten en mayonaise  € 4,50

***

Aardbeien kwarktaartje met aardbeien compôte en sorbetijs

en een siroop van munt en lievevrouwebedstro

 

€ 33,50

 

 

Verwen jezelf lunch schandalig slecht voor de calorieën maar zo vreselijk lekker…

 

Soep van de chef

***

Focaccia met gehakt naar eigen recept, sla, augurk en huisgemaakte piccalilly-mayonaise

Extra bij te bestellen: friet met mayonaise € 4,75

***

Koffie, cappuccino of thee met overheerlijke

mousse van witte chocolade met passiefruit

€ 29,50

 

Lunchkaart vanaf 12.00 uur tot 15.00 uur

Woensdag tot 16.30 uur

 

Op woensdag draaien wij geen diner en zijn terras en restaurant vanaf 18.00 uur gesloten.

 

Donderdag tot en met zondag lunchkaart

van 12.00 tot 15.00 uur.

Diner vanaf 17.30 uur.