
Luxe en royaal belegde broodjes
Broodje van de chef, rustieke bagnat bol met sous vide gegaarde warme procureur, gebakken uitjes, witte kool- salade, krokante oude kaas en mosterd-spekjes saus
€ 19,50
Boeren landbrood belegd met een salade van rucola, gele biet, Granny Smith appel, jonge geitenkaas, burrata gemarineerd in basilicum, geroosterde zaden, pitten en noten, krokante moerbeien, krokante olijf aangemaakte met romige cream sherry-noten-appelstroop mayonaise € 17,75
Pain bagnat met botersla, roombrie, gewelde vijgen, gemarineerde bietjes, geroosterde zaden, pitten en noten en een romige cream sherry-noten-appelstroop dressing € 17,75
Bruine bol met tarwepitten, gemengde sla, huisgemaakte paté van reebok marmelade van rode ui, sinaasappel en port € 17,75
Huisgemaakte brioche bol met tartaar van black angus, met salade van pomodoro, zongedroogde tomaat en zwarte olijven € 18,00
Pain bagnat royaal belegd met achterham van wildzwijn, frisse sla en een dressing van vossenbessen € 18,50
Royale salades
Tartaar van Black Angus rosbief uit Markelo met een salade van pomodoro, zongedroogde tomaat, zwarte olijf en burrata gemarineerd in basilicum en oregano vinaigrette € 20,50
Reuze champignons hoed gevuld met een salade van gele biet, jonge geitenkaas, rucola en Granny Smith appel aangemaakt met een romige cream sherry-noten-appelstroop mayonaise, geitenkaasbitterballetjes en sponge-cake van rode biet € 19,00
Salade met bombe van licht gerookte zalm, gemarineerde jumbo garnalen, limoen crème fraîche, zoetzure komkommer parels, zeewier mayonaise, avocado crème en citroengel € 19,75
Salade met achterham van wildzwijn met een mousse van zuurkool, rookspek en mosterd en een frisse dressing van vossenbessen € 20,00
Salade met wildpaté uit eigen keuken met paddenstoelen, gedroogde cranberries, in pancetta gegaard, met coulis van Armagnac pruimen en crumble van krokante Serranoham € 18,50
Salade tiède met getruffeerde knolselderij, gebakken biefstukpuntjes van hert, siepeljam, beukenzwammetjes en een wildjus € 23,50
Salades worden geserveerd met bruin boeren landbrood en olijfolie-roomboter met zeezout
Soep en bouillon
Kleine soep van de dag € 7,75
Grote soep van de dag € 9,75
Heldere bouillon met beukenzwammetjes € 9,75
Soepen en bouillon worden geserveerd met bruin boeren landbrood en olijfolie-roomboter met zeezout
2 Bourgondische runderstoofvlees croquetten, met bruin
boerenlandbrood en naar keuze:
grove mosterd, huisgemaakte piccalillymayonaise of mosterdmayonaise € 16.00
Den Haller omelet, royaal gevuld met spek, geitenkaas, rucola,
amandel, cherry tomaatjes en bruin boeren landbrood € 17,00
Uitsmijter achterham en of jong belegen kaas € 15,50
Uitsmijter met oude boerderijkaas € 16,50
Uitsmijter met jonge geitenkaas € 16,75
Uitsmijter met brandnetelkaas € 16,50
Uitsmijter met Serrano ham € 17,00
Uitsmijters worden geserveerd met 3 eieren en bruin boeren landbrood
Warme lunch (geserveerd met salade)
Vegetarische “Wellington” met vergeten groenten, paddenstoelen, pompoen, Redefine Meat gehakt en kaas van Twickel koeien, met een saus van ui, madeira en gedroogde boleten € 27,50
Mootje Noorse zalm, met dille gemarineerd en in de oven gegaard, met gamba’s gebakken in knoflook-peterselie boter op romige inktvis inkt fregola (pasta soort uit Sardinië) en een jus van garnalen en langoustines € 32,50
Kleine malse schnitzeltjes van varkensrugfilet in groene kruiden panko, met een jus van rookspek op wijnzuurkool geserveerd € 30,00
“Taartje” van Simmetaler rundersukade in Twents bockbier gestoofd, op gekonfijte rode kool en een eigen stoofjus met een vleugje kruidkoek en pareltjes van appel uit eigen boomgaard € 32,75
Malse hertenbout biefstuk, mooi rosé gebraden, met spekdadeltjes en een puree van jonge spruitjes en jus van cantharellen € 39,50
Hazenrugfilet, stevig gebraden, langzaam gegaard, op romige witte kool en een eigen jus met morieljes en compôte van cranberries € 41,00
IJS & Dessert
“Tiramisu d’Autunno” – tiramisu van de herfst, korte vingers, mascarpone, specerijensiroop, mokka en sambuca, gepocheerde appelpartjes en appelstroop van appels uit eigen boomgaard en een bolletje mokka ijs € 16,50
Tartelette van tamme kastanje, crème de cassis, red velvet cake, gelei van wilde bosbessen, vijgen gemarineerd in Port en kaneel met bourbon vanille roomijs in gesuikerde nootjes € 17,00
Omelet Sibérien met huisgemaakte nogaparfait met een laagje gebrande meringue, rood fruit coulis, geflambeerd met Cointreau € 18,00
Dubai meets Diepenheim, gemarmerde bol van melkchocolade en witte chocolade, gevuld met pistache, halva, honing kadaifi en tonkabonen, met pistache saus, romig chocolade ijs en een gouden touch € 19,75
Zoete zonde van de chef, mousse van pure Callebaut chocolade met flinters amarenekers, compôte van kweeperen en een huisgemaakt hazelnootschuimpje € 8,50
Vier op een rij, een parade van overheerlijke patisserie € 22,50
Smeuïge brandnetel boerderijkaas uit de Noordoostpolder en kaas van Twickel koeien, met gewelde vijgen, uienjam, gerookte amandel en vijgenbrood € 18,50
Drie bollen ijs met passende saus/compôte en slagroom € 12,50
Verwen en geniet lunch
Soep van de chef
***
Huisgemaakte brioche bol met tartaar van black angus, met salade van pomodoro, zongedroogde tomaat en zwarte olijven
***
Koffie, cappuccino of thee met overheerlijke chocolademousse
€ 33,50
Den Haller menu
(te bestellen tot 13.30 uur)
Licht gebonden soep van paddenstoelen, truffel, peterseliewortel en knolselderij,
met geroosterde amandelen en bieslook
Of
Wildpaté uit eigen keuken met paddenstoelen, gedroogde cranberries, in pancetta gegaard, met coulis van Armagnac pruimen en crumble van krokante Serranoham
***
Kleine malse schnitzeltjes van varkensrugfilet in groene kruiden panko en een krokant gebakken wangetje van Gaasterlander kruidenvarken met een
jus van rookspek op wijnzuurkool
***
Zoete zonde van de chef, mousse van pure Callebaut chocolade met flinters amarenekers, compôte van kwee-peren en een huisgemaakt hazelnootschuimpje
€ 38,50