Deze lunchkaart draait nog tot en met 15 juni. Vanaf 18 juni start onze zomer lunchkaart. Binnenkort te zien op deze site.

Luxe en royaal belegde broodjes

 

Boeren landbrood belegd met een salade van rucola, asperges, chioggia biet, burrata gemarineerd in gerookt bietensap, geroosterde zaden, pitten en noten,

krokante moerbeien, krokante olijf aangemaakte met Marsala-hazelnootmayonaise (kan ook vegan)     € 17,50

 

Pain Bagnat, rustiek broodje met rucola, roombrie, gewelde vijgen, chioggia bietjes, geroosterde zaden, pitten en noten en romige cream sherry-noten-appelstroop dressing       € 16,00

 

Rozemarijn focaccia met gemengde sla, huisgemaakte paté van reebok marmelade van rode ui, sinaasappel en port       € 16,75 

 

Huisgemaakte brioche bol met tartaar van black angus met asperges, cornichons rucola sla en truffelmayo         € 18,75

 

Pain Bagnat, rustiek broodje met Ardenner forel, pastinaak salade en mierikswortel-wasabi mayonaise      €  17,50

 

Royale salades   

 

Salade met chioggia biet, asperges, vijgen, pecannoten aangemaakt met Marsala-hazelnootmayo, krokante moerbeien, bitterballetjes van geitenkaas en burrata

gemarineerd in gerookt bietensap          € 19,75

 

Salade met in djeroek poeroet (limoenblad) en lavendel-olie gekonfijte zalm, op een crème van velderwtjes, een saus van ras el hanout, wakamé en limoen, met

citroengel, oven gedroogde zwarte olijf en een zoetzure asperge salade    € 22,00

 

Salade met terrine van Ardenner forel, asperges en wilde spinazie, op een pastinaaksalade en een zachte mierikswortel-wasabi mayonaise`    € 18,00

 

Salade met tartaar van Maarkels Black Angus rund, met asperges, cornichons, getruffeerde mini champignons, truffelmayonaise en geroosterde Serranoham              € 21,50

 

Salade tiède met lamshaasjes, jus van dragon en gefermeteerde knoflook, geroosterde pancetta en knapperige Grana Padano kaas  € 22,50

 

Salades worden geserveerd met bruin boeren landbrood en olijfolie-roomboter met zeezout

 

Warme lunch (geserveerd met salade) 

 

Quiche, een hartige taart met asperges, koolrabi, beukenzwammetjes, gerookte knoflook, Redefine Meat gehakt, Oostpolder brandnetelkaas en kaas van Twickel

koeien, een romig sausje van madeira, ui en gedroogde boleten   € 26,50

 

Zacht gebakkensnoekbaarsfilet en lauwwarme kreeften-garnalen, op aspergelinten en een jus van schaaldieren geparfumeerd met sereh         € 31,50

 

Botermalse, 24 uur sous vide gegaarde procureur van Gaasterlander kruidenvarken op een puree van bloemkool en een jus met boter, spekjes en mosterd       € 25,50

 

Gebakken lamshaasjes op een ragout van venkel en een jus van lam, dragon en gefermenteerde knoflook, geroosterde pancetta en knapperige Grana Padanokaas

 € 25,00

 

Tamme Hollandse boerderij eendenborst en eenbitterballetje van gekonfijte Barbarie eendenbout, op romige asperge fregola en een jus van rozemarijn en gele bietjes          € 32,50

Extra bij te bestellen: frieten en mayonaise  € 4,75

of huisgemaakte piccalilly mayonaise € 5,25

 

Kleine soep van de dag                                                               €    6,75 

Grote soep van de dag                                                                €    8,75

Heldere bouillon met shiitakepaddenstoelen                      €    8,75

Soepen en bouillon worden geserveerd met bruin boeren landbrood en olijfolie-roomboter met zeezout

 

2 Bourgondische runderstoofvlees croquetten, met bruin

boerenlandbrood en naar keuze:

grove mosterd,

huisgemaakte piccalilly

mosterdmayonaise                                                                      € 14,00

 

Den Haller omelet, royaal gevuld met spek, geitenkaas, rucola, amandel, cherry tomaatjes en bruin boeren landbrood            € 15,75 

            

Uitsmijter achterham en of jong belegen kaas                    € 12,50

Uitsmijter met oude boerderijkaas                                         € 14,00

Uitsmijter met jonge geitenkaas                                              € 14,75

Uitsmijters worden geserveerd met 3 eieren en bruin boeren landbrood

 

IJS & Dessert

Een verrassende parfait van karamel chocolade, zeezout, en in Pedro Ximénez gekonfijte asperges, in specerijen gekarameliseerde ananas en een koude

sabayon van ananas-stroop gemaakt     € 19,00

 

Taartje van boeren kwark, aardbeien en red velvet cake, met compôte van aardbeien en rabarber en een siroop van munt en lievevrouwebedstro en aardbeien sorbetijs        € 14,50

 

Amandel-sinaasappel taartje met een saus van gepocheerde abrikozen en groene kardemom, met romig bourbon vanille ijs en gesuikerde nootjes                 € 15,00

 

"Zoete Zonde" – een kleine, verleidelijke mousse van witte chocolade en frambozen compôte dat net genoeg is om te genieten zonder schuldgevoel!                  € 7,75

 

Drie bollen ijs met passende saus/compôte en slagroom    €  10,00

 

Den Haller menu

Salade met chioggia biet, asperges, vijgen, pecan-noten aangemaakt met marsala-hazelnootmayo, krokante moerbeien, bitterballetjes van geitenkaas en

burrata gemarineerd in gerookt bietensap

Of

Terrine van Ardenner forel, asperges en wilde spinazie, op een pastinaaksalade en een zachte mierikswortel-wasabi mayonaise

***

Quiche, een hartige taart van asperges, koolrabi, beuken-zwammetjes, gerookte knoflook, Redefine Meat gehakt, Oostpolder brandnetelkaas, en kaas van Twickel koeien, met een romig sausje van Madeira, ui en boleten

Of

Tamme Hollandse boerderij eendenborst en een bitterballetje van gekonfijte eendenbout, op romige asperge fregola en een jus van rozemarijn en gele bietjes

***

Amandel-sinaasappel taartje met een saus van abrikozen en groene kardemom, met vanille ijs en gesuikerde nootjes

Of

"Zoete Zonde" – een klein, verleidelijk chocolade mousse-je dat net genoeg is om te genieten zonder schuldgevoel!

 

€ 45,00

Te bestellen tot 14.00 uur

 

 

 

Verwen jezelf lunch schandalig slecht voor de calorieën maar zo vreselijk lekker…

Soep van de chef

***

Huisgemaakte brioche bol met tartaar van black angus met asperges, cornichons rucola sla en truffelmayonaise

***

Koffie, cappuccino of thee met overheerlijke mousse van chocolade

€ 29,50

 

 

Vegetarisch lunch menu (kan ook vegan)

Heldere getomateerde groentebouillon met shiitakes, bieslook en amandel

***

Boeren landbrood belegd met een salade van rucola, asperges, chioggiabiet, burrata gemarineerd in gerookt bietensap, geroosterde zaden, pitten en noten,

krokante moerbeien, krokante olijf aangemaakt met Marsala-hazelnootmayonaise

***

Plant-based chocolademousse en een kopje koffie

€ 29,50

 

Watermolen menu  

 

Huisgemaakte wildpaté in mager rookspek gegaard, met paddenstoelen en een coulis van Franse Armagnac pruimen

***

Botermalse, 24 uur sous vide gegaarde procureur van Gaasterlander kruidenvarken

op een puree van bloemkool en een jus met spekjes, boter en mosterd

***

Taartje van boeren kwark, aardbeien en red velvet cake, met compôte van aardbeien en rabarber,een siroop van munt en lievevrouwebedstro met aardbeien sorbetijs

€ 37,50

Te bestellen tot 14.00 uur

 

Prestige menu

In djeroek poeroet en lavendelolie gekonfijte zalm, op een crème van velderwtjes, een saus van ras el hanout, wakamé en limoen, met citroen-gel, oven gedroogde zwarte olijf en een zoetzure asperge salade

***

Gebakken lamshaasjes op een ragout van venkel en een jus van lam, dragon en gefermenteerde knoflook, geroosterde pancetta en knapperige Grana Padanokaas

***

Malse filet van boerderij hert en een paté van hert in pancetta gegaard, op gebakken asperges, afgeblust met Marsala, en jus met cantharellen

***

Verrassende parfait van karamel chocolade, zeezout, en in Pedro Ximénez gekonfijte asperges, in specerijen gekarameliseerde ananas en een koude sabayon van ananasstroop gemaakt

€  69,50

Het Prestige menu is uitsluitend te bestellen per tafel tot 13.30 uur