Luxe en royaal belegde broodjes

Broodje ongezond 😉  focaccia met gehakt naar eigen recept, sla, augurk en huisgemaakte piccalillymayonaise        € 16,75

Vegan boeren landbrood belegd met een salade van rucola,en cogollos sla, pesto van zongedroogde tomaat,geroosterde zaden, pitten en noten, gemarineerde gele bietjes, krokante olijf, witte balsamico stroop en gekaramelliseerd bietensap  € 16,75

Piccolo broodje met rucola, roombrie, gewelde vijgen,gemarineerde gele bietjes, geroosterde zaden, pitten ennoten en romige cream sherry-noten-appelstroop dressing   € 16,00

Rozemarijn focaccia met gemengde sla, huisgemaakte paté van reebok marmelade van rode ui, sinaasappel en port        € 16,75 

Piccolo broodje met tartaar van black angus met rucola sla en truffelmayo    € 16,75

Waldkorn ciabatta, met warme boeren beenham, zachte smeltende rucola-geitenkaas en honing-mosterd dressing     € 15,50

Bruin boeren landbrood met lamsachterham en een salade van Granny Smith appel, jonge geitenkaas, rucola,pecannoten en een romige dressing van cream sherry,

honing en noten      € 17,75

Royale salades   

 Salade met ceviche van botervis, met een crème van velderwtjes, aspergekoppen en wakamé, afgemaakt met zongedroogde tomaten olie  € 19,00

Salade tiède met gemarineerde kleine gamba’s gebakken in knoflook- peterselieboter   € 18,50

 Salade met buideltjes van Coburgerham gevuld met een mousse van Gaasterlander achterham, met gemarineerde meloen, rucola sla en stroop van balsamico  € 17,75

Geitenkaas kroketjes in rozemarijn panko, op een salade van notensla, botersla, gele biet, asperges, gewelde vijgen, met notenmayo en knapperige moerbeien    € 18,75

Handgesneden tartaar van Black Angus rund uit Markelo met asperges, cornichons, gemarineerde bundelzwammetjes en truffelmayonaise, afgemaakt met knapperige oude kaas en krokante geroosterde ham     € 18,75

Salade met paté van reebok met augurkjes en rozijnen met rucola sla en een marmelade van rode ui, sinaasappel en port    € 17,75

Salades worden geserveerd met bruin

boeren landbrood en olijfolie-roomboter met zeezout

 

Warme lunch (geserveerd met salade)

Quiche met Redefine Meat gehakt, beukenzwammetjes,verse zilveruitjes, asperge, edamameboontjes, quinoa en kaas van Twickel koeien, met een coulis van gepofte

rode paprika en pomodoro       € 24,75

Snoekbaarsfilet met kleine in knoflook-peterselie boter gebakken gamba’s, op aspergelinten, een flan van spinazie en een basilicum beurre blanc   € 28,75

Kleine schnitzeltjes van Zweeds varkensfilet en wangetjes van Gaasterlander scharrelvarken, op puree van bloemkool en een boter-spekjes jus    €    25,75

Extra bij te bestellen: frieten en mayonaise  € 4,50

 

Soep en bouillon

Kleine soep van de dag                                                                 €    6,75 

Grote soep van de dag                                                                  €    8,75

Heldere bouillon met shiitakepaddenstoelen                            €    8,75

Soepen en bouillon worden geserveerd met bruin boeren

landbrood en olijfolie-roomboter met zeezout

2 Bourgondische runderstoofvlees croquetten, met bruin boerenlandbrood en naar keuze: grove mosterd, huisgemaakte piccalilly of mosterdmayonaise   € 14,00

Den Haller omelet, royaal gevuld met spek, geitenkaas, rucola, amandel, cherry tomaatjes en bruin boeren landbrood           € 15,75              

Uitsmijter achterham en of jong belegen kaas                          € 12,50

Uitsmijter met oude boerderijkaas                                             € 14,00

Uitsmijter met jonge geitenkaas                                                  € 14,75

Uitsmijters worden geserveerd met 3 eieren en bruin boeren landbrood

 

Vegan lunch menu

Heldere getomateerde groentebouillon met shiitakes, bieslook en amandel

***

Vegan boeren landbrood belegd met een salade van rucola, en cogollos sla, pesto van zongedroogde tomaat, gemarineerde gele bietjes, geroosterde  zaden, pitten, noten, krokante olijf, knoflook, witte balsamico stroop en gekaramelliseerd bietensap

***

Plant-based chocolademousse en een kopje koffie

€ 29,50

 

Watermolen lunch

 

Buideltjes van Coburgerham gevuld met een mousse van Gaasterlander achterham, met gemarineerde meloen, rucola sla en stroop van balsamico

***

Huisgemaakte “rollade” van kalkoen, shiitake paddenstoelen en gesmoorde spinazie, op een ragoût van champignons en een saus van  rozemarijn en zwarte knoflook

Extra bij te bestellen: frieten en mayonaise  € 4,50

***

Aardbeien kwarktaart met aardbeien compôte en siroop van munt en lievevrouwebedstro

€ 33,50

 

Verwen jezelf lunch, schandalig slecht voor de calorieën

maar zo vreselijk lekker…

 

Soep van de chef

***

Focaccia met gehakt naar eigen recept, sla, augurk en huisgemaakte piccalilly-mayonaise

***

Koffie, cappuccino of thee met overheerlijke  mousse van karamel chocolade

 € 29,50

 

PRESTIGE LUNCH

(tot 13.30 uur te bestellen)

 

Ceviche van botervis, in yuzu en bergamot gemarineerd, met een crème van velderwtjes, aspergekoppen en wakamé, afgemaakt met zongedroogde tomaten olie

***

Schuimige crème soep van asperges, met een taartje van wilde spinazie, gemarineerde gebakken kreeftengarnalen, bieslook en gerookte amandelen

***

Op de huid gebakken filet van tamme eend, met een fritôt van gekonfijte

eendenbout in hazelnootpanko, op parelgort risotto en een jus van

rozemarijn, zwarte knoflook en gele biet

***

Parfait van Callebaut karamelchocolade en zeezout met in Pedro Xeménez gekonfijte aspergestukjes in een knapperig kletskopbakje en een coulis van rood fruit

€ 49,50 per couvert

 Het prestige menu is uitsluitend te bestellen per tafel