Luxe en royaal belegde broodjes.

 

Broodje van de chef, rustieke bagnat bol met sous vide gegaarde warme pro-cureur, gebakken uitjes, witte kool salade, krokante oude kaas en mosterd-spekjes saus             € 19,50

 

Boeren landbrood belegd met een salade van rucola, chioggia biet, burrata gemarineerd in gerookt bietensap, geroosterde zaden, pitten en noten, krokante moerbeien, krokante olijf aangemaakte met Marsala-hazelnootmayo (kan ook vegan)                 € 17,50

 

Pain bagnat met botersla, roombrie, gewelde vijgen, gemarineerde bietjes, geroosterde zaden, pitten en noten en een romige cream sherry-noten-appelstroop dressing       € 16,75

 

Bruine bol met tarwepitten, gemengde sla, huisgemaakte paté van reebok marmelade van rode ui, sinaasappel en port        € 16,75 

 

Huisgemaakte brioche bol met tartaar van black angus, met mesclun en truffelmayonaise, krokante Goudse kaas en beukenzwammetjes        € 16,75

 

Chili bun met paté van gevogelte, zongedroogde tomaat, wilde spinazie, Monegaskische uitjes en balsamicostroop      € 17,75

 

Bent u allergisch voor bepaalde voedingsstoffen?  Laat het ons weten, wij informeren u graag betreffende allergenen.

 

Royale salades   

 

Tartaar van Maarkels Black Angus rund, met cornichons, knapperige Goudse kaas, getruffeerde beukenzwammetjes, truffelmayonaise en geroosterde Serranoham       € 20,00

 

Salade met gemarineerde chioggia biet, notensla, gewelde vijgen, geroosterde pecannoten en jonge geitenkaas aangemaakt met romige Marsala-hazelnoot vinaigrette, krokante moerbeien, burrata ingelegd in gerookt bietensap en bitterballetjes van geitenkaas (kan ook vegan)                     € 18,75

 

Salade met ceviche van zalm in yuzu en bergamot gemarineerd, met een crème van velderwtjes, met olie van zongedroogde tomaten en zachte wasabi-limoenmayonaise                             € 19,00

 

Salade tiède met mesclun sla, citrus quinoa, gemarineerde gamba’s gebakken in knoflook-peterselieboter, chipotle-sweet chili mayonaise en een crumble van zwarte olijf            € 19,50

 

Salade met buideltjes van Coburgerham gevuld met een mousse van Gaasterlander achterham, met gemarineerde meloen, rucola sla en stroop van balsamico           € 18,75

 

Salade met paté van reebok en paddenstoelen, met gemengde sla, een marmelade van rode ui, sinaasappel en coulis van gepocheerde Franse Armagnac pruimen             € 17,75

 

Salades worden geserveerd met bruin boeren landbrood  en olijfolie-roomboter met zeezout

 

Warme lunch (geserveerd met salade)             

 

Quiche met ratatouille groenten, edamame boontjes, Redefine Meat gehakt, champignons, Pecorino en een mediterrane saus       € 25,50

 

Zacht gebakken snoekbaarsfilet op romige groene kruiden fregola, gamba’s en een jus van schaaldieren met sereh          € 32,50

 

Botermalse, sous vide gegaarde procureur van Gaasterlander kruidenvarken op een puree van bloemkool en broccoli en een jus met spekjes, boter en mosterd        € 26,50

 

Rouleau van maisscharrelkippendij, shiitake paddenstoelen, gesmoorde spinazie, op romige paddenstoelen en een jus met rozemarijn en zwarte  knoflook    € 26,50

 

Soep en bouillon

Kleine soep van de dag    €    6,75 

Grote soep van de dag      €    8,75

Heldere bouillon met shiitakepaddenstoelen             €    8,75

Heldere getomateerde vegan groentebouillon met

shiitakes, bieslook en amandel          €    8,75

Soepen en bouillon worden geserveerd met bruin boeren landbrood en olijfolie-roomboter met zeezout

 

2 Bourgondische runderstoofvlees croquetten, met bruin boerenlandbrood en naar keuze: grove mosterd, huisgemaakte piccalillymayonaise, mosterdmayonaise        € 15,00

 

Den Haller omelet, royaal gevuld met spek, geitenkaas, rucola, amandel, cherry tomaatjes en bruin boeren landbrood           € 16,50 

            

Uitsmijter achterham en of jong belegen kaas    € 14,75

Uitsmijter met oude boerderijkaas    € 14,75

Uitsmijter met jonge geitenkaas      € 14,75

Uitsmijter met brandnetelkaas     € 14,75

Uitsmijter met Coburger ham    € 14,75

 

Uitsmijters worden geserveerd met 3 eieren en bruin boeren landbrood

 

Chefs specials

 

Stevige Dry aged hamburger, op een chili bun met sla, gebakken spek, augurk, gekonfijte uien en oude kaas, geserveerd met frieten en huisgemaakte piccalilly mayonaise

€ 20,00

 

Huisgemaakte saté van kippendij (250 gram) op oosterse wijze gemarineerd, met een salade van komkommer, taugé en verse ananas aangemaakt met teriyaki dressing, gefrituurde uitjes, zachte satésaus en kleine kroepoekjes

€ 20,00

 

Salade tiède met citrus quinoa en een mals mootje oven gegaarde zalm gemarineerd in Zwolsche mosterd en dille met limoen-zeewier mayonaise

€ 25,00

 

Mesclun salade met malse lamshaasjes, ragout van venkel, knoflook-dragon jus en knapperige lucifer aardappeltjes

€ 23,75

 

Gamba’s met romige inktvisinkt fregola (pasta soort uit Sardinië) en een krokantje van Goudse kaas

€ 25,00

 

Extra bij te bestellen: friet met mayonaise € 4,75 of mayonaise van de Chef € 5,25

 

Verwen jezelf lunch schandalig slecht voor de calorieën

maar zo vreselijk lekker…

 

Soep van de chef

***

Broodje van de chef, rustieke bagnat bol met sous vide gegaarde warme procureur, gebakken uitjes, witte kool-salade, krokante oude kaas en mosterd-spekjes saus

***

Koffie, cappuccino of thee met overheerlijke chocolademousse

€ 31,50

 

Vegetarisch lunch menu

(deze lunch kan ook vegan)

 

Heldere getomateerde groentebouillon met shiitakes, bieslook en amandel

***

Boeren landbrood belegd met een salade van rucola,chioggia biet, burrata gemarineerd in gerookt bietensap,geroosterde zaden, pitten en noten, krokante moerbeien, krokante olijf aangemaakte met Marsala-hazelnootmayo

***

Koffie, cappuccino of thee met overheerlijke chocolademousse

€ 31,50

 

Den Haller menu

(te bestellen tot 14.00 uur)

 

Buideltjes van Coburger ham gevuld met een moussevan Gaasterland achterham, met in tijmhoning gemarineerde meloenbolletjes, stroop van balsamico en balsamico-truffel crumble

***

Botermalse, 24 uur sous vide gegaarde procureur van Gaasterlander kruidenvarken op een puree van bloemkool en broccoli en een jus met spekjes, boter en mosterd

***

Taartje van boeren kwark, aardbeien en red velvet cake, met compôte van aardbeien en rabarber, een siroop van munt en lievevrouwebedstro met aardbeien sorbetijs

€ 37,50