BELANGRIJK: lees dit rustig door!
Om het makkelijk te maken, hebben wij alle bakjes gevuld voor 2 personen.
- Bestelt u voor 2 personen? Dan krijgt u 1 bakje saus, boter enzovoort.
- Bestelt u voor 3 personen? Dan krijgt u 2 bakjes (dit is eigenlijk voor 4 personen, dus wat extra).
- Bestelt u voor 4 personen? Dan krijgt u ook 2 bakjes.
- Bestelt u voor 5 personen? Dan krijgt u 3 bakjes.
- Bestelt u voor 6 personen? Dan krijgt u ook 3 bakjes.
- Bestelt u voor 7 personen? Dan krijgt u 4 bakjes.
- Bestelt u voor 8 personen? Dan krijgt u ook 4 bakjes.
- Bestelt u voor 9 personen? Dan krijgt u 5 bakjes
- Bestelt u voor 10 personen? Dan krijgt u ook 5 bakjes
Bij oneven aantallen krijgt u altijd iets te veel. Dat komt vast wel op 😉
Het hoofdbestanddeel van elk gerecht is verpakt voor het aantal personen dat u heeft besteld.
Dit geldt bijvoorbeeld voor de tartaar, zalm, crépinette en Wellington.
1 crépinette is voor 2 personen. Ook hier geldt: bij een oneven aantal krijgt u wat extra.
De flan, Wellington, crêpinette van maïskip en de aardappelgratin zitten in aluminium schaaltjes.
Deze schaaltjes kunnen direct in de oven.
De vacuümzakjes met:
- puree van velderwtjes (12)
- romige witte kool (15)
- stoofpeertjes (18)
kunt u opwarmen in een pannetje met heet water op laag vuur.
Laat het water niet koken. Ongeveer 80 graden is prima.
Als alles warm is, knipt u de zakjes open en drukt u de inhoud eruit.
De sausjes warmt u op in een pannetje op laag vuur. Ook deze niet laten koken.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Heeft u geen oven? Dan kan een airfryer ook.
Wij geven een tijdindicatie voor het opwarmen, maar kijk zelf goed.
Elke oven is anders.
Is het gerecht nog niet warm? Zet het dan nog even terug.
Gaat het te snel? Haal het er dan eerder uit.
We geven ook een suggestie om het bord op te maken.
Maak er iets moois van – het oog wil ook wat!
Laat de volgende producten buiten de koelkast:
- boter (8)
- krokante kaas met chiazaad (27)
- pani puri’s (2)
- krokante serranoham (7)
- balsamicostroop (26)
Doe het ijs (22) in de vriezer.
De broodjes hoeven niet in de koelkast, maar wel op een koele plek.
Kerst diner
Amuse
- Op een klein bordje: in het midden een schepje van de gele paprika-coulis (3).
- Open bij de punt het spuitzakje (1) door er maximaal 1 cm van af te snijden
- Vul de pani puri’s (2) met het spuitzakje met de paprikamousse (1)en leg deze op de coulis
- Leg de gorgonzola-blokjes (4) erbij
Voorgerecht
- Het brioche broodje, 1 per persoon → 7 minuten in de oven.
- Op een (ontbijt)bord of diep bord: schep een beetje getruffeerde knolselderij (6) in het midden, iets platmaken.
- Leg de tartaar (5) erop.
- Strooi de krokante serranoham (7) er over en er omheen
- Lepel een paar dotjes truffelmayonaise (23) er omheen
- Broodjes in een mandje of op een klein (gebak)bordje (side-plate) naast het couvert.
- Zet de boter (9) op tafel.
Tussengerecht
- Het brioche broodje, 1 per persoon → 7 minuten in de oven.
- Zalm-slavinkjes (11), 2 per persoon → ongeveer 3-4 minuten zacht aanbakken in de pan met een beetje bakboter, daarna ongeveer 3 tot 4 minuten in de oven.
- Puree van velderwtjes (12) opwarmen in een pannetje met heet water (vacuümzakjes) en de langoustinejus (13) in een pannetje
- Als alles warm is:
- Schep puree op het midden van een bord.
- Leg de zalm-slavinkjes erbovenop.
- Lepel de jus eroverheen er een beetje eromheen.
Hoofdgerecht
- Crépinette (14) en aardappelgratin (17) → plusminus 20 minuten in de oven.
- 1 crépinette is voor 2 personen (net als de bakjes en de sausjes etc.)
- Romige witte kool (15), stoofpeertjes (18) opwarmen in een pannetje met heet water (vacuümzakjes) en de port-rozemarijnjus (16) opwarmen in een pannetje.
- Na plusminus 15 minuten even de crépinette controleren: moet 75 graden zijn (eventueel met keukenthermometer). Nog niet helemaal gaar, nog even 5 minuten in de oven terug.
- Opmaak:
- Witte kool in het midden van een groot plat of diep bord.
- Crépinette in 4 stukken recht doorsnijden en dan met de binnenkant naar boven op de witte kool leggen.
- Jus erover.
- Stoofpeertje rechtsboven naast de crépinette.
- Aardappelgratin in een schaaltje op tafel
Nagerecht
- Op een middelgroot of dieper bord: tiramisu (19) in het midden.
- De appelpartjes (20) op de tiramisu leggen
- Schuin rechtsvoor het glaasje het bolletje vanille-ijs in suikernootjes (22).
- Appelstroop (21) eromheen druppelen.
Vegetarisch kerstdiner
Amuse
- Op een klein bordje: in het midden een schepje van de gele paprika-coulis (3).
- Open bij de punt het spuitzakje (1) door er maximaal 1 cm van af te snijden
- Vul de pani puri’s (2) met het spuitzakje met de paprikamousse (1)en leg deze op de coulis
- Leg de gorgonzola-blokjes (4) erbij
Voorgerecht
- Het brioche broodje, 1 per persoon → 7 minuten in de oven.
- Leg de tartaar van biet (24) in het midden van een (ontbijt- of diep) bord erop.
- Drappeer de rucola sla (25) eromheen, druppel daarover de balsamicostroop (26) en garneer af met het mengel van krokante kaas met chiazaad (27)
- Broodjes in een mandje of op een klein (gebak) bordje (side plate) naast het couvert.
- Zet de boter (9) op tafel.
Tussengerecht
- De flan (28) → 10 minuten in de oven.
- Het brioche broodje, 1 per persoon → 7 minuten in de oven.
- Puree van velderwtjes (12) opwarmen in een pannetje met heet water (vacuümzakje).
- Als het warm is:
- Schep puree op het midden van een bord.
- Leg de flan erbovenop.
- Strooi de lucifer aardappeltjes (29) boven op de flan
Hoofdgerecht
- Wellington (30) en aardappelgratin (17) → 20 minuten in de oven.
- Romige witte kool (15), stoofpeertjes (18) opwarmen in een pannetje met heet water (vacuümzakjes) en Madeira-jus (31) opwarmen in een pannetje.
- Na 15 minuten de Wellington controleren: moet rond 75 graden zijn (met keukenthermometer).
- Opmaak:
- Witte kool in het midden.
- Wellington erop leggen.
- Jus er omheen, niet op de Wellington
- Stoofpeertje rechtsboven naast de Wellington.
Nagerecht
- Op een middelgroot of dieper bord: tiramisu (19) in het midden.
- De appelpartjes (20) erboven op leggen.
- Voor het glaasje het bolletje vanille-ijs in suikernootjes (22).
- Appelstroop (21) eromheen druppelen
Hapjes box
Oven voorverwarmen op 175 graden
Briochebroodjes ongeveer 7 minuten in de oven
Het spiesje van gamba’s ongeveer 5 minuten in de oven
Gehaktballetjes ongeveer 8 minuten in de oven
Goed voelen / controleren of het lekker warm is, nog te koud dan wat tijd erbij
Gamba’s en gehaktballetjes zijn verpakt in bakjes die in de oven kunnen.