Voorgerechten

 

Salade met gemarineerde chioggia biet, notensla, gewelde vijgen, geroosterde pecannoten, jonge geitenkaas aangemaakt met romige Marsala-hazelnoot vinaigrette, krokante moerbeien, burrata ingelegd in gerookt bietensap en bitterballetjes van geitenkaas

€ 18,75

 

Ceviche van Noorse zalm, met bergamot-yuzu vinaigrette, julienne van red meat radijs, citrus gel, en een mayonaise van wakamé en ras el hanout

€ 21,00

 

Rillettes van gerookte makreel, met crème fraîche, mierikswortel, komkommer, augurk en kappertjes op botersla, limoen-zeewier mayonaise en oven gedroogde zwarte olijf

€ 19,00

 

Buideltjes van Coburger ham gevuld met een mousse van Gaasterland

achterham, met in tijmhoning gemarineerde meloenbolletjes,

stroop van balsamico en balsamico-truffel crumble

€ 17,75

 

Tartaar van Maarkels Black Angus rund, met cornichons, knapperige Goudse kaas, getruffeerde beukenzwammetjes, truffelmayonaise en geroosterde Serranoham

€ 20,00

 

Paté van gevogelte met wilde spinazie en zongedroogde tomaat omwikkeld met pancetta met Monegaskische uitjes en stroop van bietjes

€ 18,50

 

Gebakken lamshaasjes op een ragout van venkel en een jus van lam, dragon

en gefermenteerde knoflook en knapperige lucifer aardappeltjes

€ 25,00

 

Heldere reebouillon met oesterzwammen, bieslook en geroosterde amandel

€ 12,75

 

Licht gebonden soep van Zwolsche mosterd, prei, zwarte knoflook, doperwtjes en verse bieslook, met quenelles van maisscharrelkip

€ 13,00

 

Hoofdgerechten

 

Quiche, een hartige taart met getomateerde ratatouille groenten, edamame

boontjes,  Redefine Meat (plantaardig) gehakt, mini champignons en pecorino

met een mediterrane saus, het geheel afgetopt met brandnetelkaas

€ 26,50

 

Zacht gebakken snoekbaarsfilet op romige groene kruiden fregola (pastasoort uit Sardinië), gebakken gamba’s en een jus van schaaldieren geparfumeerd met sereh

€ 33,50

 

Botermalse, 24 uur sous vide gegaarde procureur van Gaasterlander kruidenvarken op een puree van bloemkool en broccoli en een jus met spekjes, boter en mosterd

€ 27,50

 

Getrancheerde biefstuk van Black Angus rund uit Markelo, op paddenstoelen ragoût en een jus van truffel en Madeira

€ 38,75

 

Rouleau van maisscharrelkippendij, shiitake paddenstoelen, gesmoorde spinazie,

 op romige paddenstoelen en een jus met rozemarijn, zwarte knoflook, afgemaakt met pommes allumettes

€ 27,50

 

Afhankelijk van het aanbod van de jacht: reebok uit de Diepenheimse bossen,

 Reebok filet in combinatie met een crépinette van reebok, op een

puree van velderwtjes en een jus van cantharellen

€ 42,50

 

Bent u allergisch voor bepaalde voedingsstoffen? Laat het

ons weten, wij informeren u graag betreffende allergenen.

 

Nagerechten

 

Taartje van boeren kwark, aardbeien en red velvet cake, met compôte van aardbeien en rabarber en een siroop van munt en lievevrouwebedstro en aardbeien sorbetijs

€ 14,50

 

Carrot cake met een verrassende mousse van witte chocolade, dadel en tahini, met frambozen compote en zwarte sesam roomijs

€ 17,50

 

Zomerse tiramisu van lange vingers, frisse citroen-limoen mascarpone met een sausje van limocello en groene kardemom met citroen-limoen ijs

€ 16,50

 

 Piña colada bavarois met ananas gekonfijt in een siroop van specerijen en Malibu en een bolletje kokos ijs

€ 15,00

 

Smeuïge brandnetel boerderijkaas uit de Noordoostpolder en kaas van Twickel koeien, met gewelde vijgen, uienjam, gerookte amandel en vijgenbrood

€ 18,50

 

Vier op een rij, een parade van overheerlijke patisserie

€ 22,50

 

"Zoete Zonde" – een kleine, verleidelijke mousse van witte chocolade, met frambozen compôte -  net genoeg om te genieten zonder schuldgevoel!

€ 7,75

 

 

Den Haller menu  

 

Buideltjes van Coburger ham gevuld met een mousse van Gaasterland achterham, met in tijmhoning gemarineerde meloenbolletjes,

stroop van balsamico en balsamico-truffel crumble

***

Botermalse, 24 uur sous vide gegaarde procureur van Gaasterlander kruidenvarken op een puree van bloemkool en broccoli

en een jus met spekjes, boter en mosterd

***

Taartje van boeren kwark, aardbeien en red velvet cake, met compôte van aardbeien en rabarber, een siroop van munt en lievevrouwebedstro

met aardbeien sorbetijs

€ 38,50

 

Uiteraard is alles huisgemaakt!

 

 

 

Prijzen en menukaart wijzigingen onder voorbehoud.